Energiatodistukset

ENERGIATODISTUKSET

energiatodistukset

Pirkanmaan Energiakartoitus Oy tekee energiatodistukset niin uusiin kuin olemassa oleviinkin kiinteistöihin. Teemme todistukset niin pien-, rivi- kuin kerrostaloihinkin. Olemassa oleviin kohteisiin tutustumme aina paikallakäynteineen. Energiatodistuksiin laitamme myös kiinteistökohtaiset parannusehdotukset säästövaikutuksineen, jolloin todistuksesta tulee aitoa hyötyä kiinteistön omistajalle. Yläpohjan eristykset mitataan ja todistus tehdään oikealla sen hetkisellä U-arvolla. Todistuksen tekee PEL-pätevöitynyt energiatodistusten laatija, jolla on myös Energia-asiantuntijakoulutus vuodelta 2012.

Miksi teettää Pirkanmaan Energiakartoitus Oy:llä energiatodistus?

   • paikallakäynnit kohteissa kuten ARA edellyttääkin
   • sama henkilö tekee käynnin ja laskennan
   • parannusehdotukset energiansäästöön
   • yläpohjan fyysinen mittaus
   • todistukset sähköisellä allekirjoituksella
   • tarvittaessa laskenta myös korjausrakentamiseen

Milloin energiatodistus vaaditaan?

1.7.2017 alkaen energiatodistus vaaditaan myös ennen vuotta 1980 rakennetuilta pientaloilta. Laki edellyttää energiatodistuksen rakennuksilla/asunnoilla myynnin sekä vuokrauksen yhteydessä. Energiatodistus vaaditaan myös rakennuksille, joihin haetaan rakennuslupaa. 1.1.2018 astui voimaan uudet määräykset energiatodistuksesta, jonka myötä muuttuivat mm. energiakertoimet. Lue lisää energiatodistusten lakiuudistuksista täältä.

Laatijoiden pätevyydet

Energiatodistusten laatijoiden pätevyydet löytyvät uudesta energiatodistusrekisteristä: https://www.energiatodistusrekisteri.fi/

Ota yhteyttä!