Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Pirkanmaan Energiakartoitus Oy toivottaa rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2021! Tänä vuonna ohjasimme joulutervehdysrahat suoraan Hope ry:lle.

Vuosina 2020-2022 ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. Korjaushankkeita varten meiltä voi tilata E-lukulaskelmat sekä muut vaadittavat liitteet hakemukseen. Lue lisää energia-avustuksesta täältä.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä muuttuu vuoden 2020 alusta, uudistuksen myötä enemmäismäärä alenee 2 400 eurosta 2 250 euroon. Jatkossa työstä voi vähentää 40% verotuksessa, aiemman 50% sijaan. 100 euron omavastuuosuus säilyy ennallaan. Lisää tietoa täältä.

Laki energiatodistuksen muutoksesta on tullut voimaan vuoden 2018 alusta. Muutoksia mm. sähkön kerroin on vaihtunut 1,7 -> 1,2. Aiempi sähkölämmetteinen E-luokan talo on nyt D-luokassa. Myös muita muutoksia on tullut, katso tarkemmin täältä.

Olemme vaihtaneet yhteistyökumppanimme selluvillan eristyksissä, nyt asennamme ja myymme Tampereen Sellueriste Oy:n villoja (Fibratus). Puhallukset teemme omalla kalustolla.

Olemme hankkineet Fluke-lämpökameran käyttöömme lämpövuotojen kartoitukseen.

Huomioi ympäristöministerin asetus 4/13 korjausrakentamiseen

1.9.2013 on tullut voimaan korjausrakentamisen energiatehokkuuden parantaminen:

a) U-arvot x 0,5
b) Energiankulutus vaatimukset rakennusluokittain
c) E-luku vaatimukset
d) Teknisten järjestelmien vaatimukset