Referenssit

ASIAKKAIDEN SUOSITTELUJA

“Markku Peltola hoiti kuntokartoituksen asiantuntevasti ja hienosti omakotitaloani myydessäni.
Kaikki meni niin kuin pitikin ja mikä parasta, myös ostaja oli tyytyväinen huolelliseen ja kattavaan
tarkastukseen. Tarkastus oli tasapuolinen niin ostajan kuin myyjänkin näkökulmasta. Näin ollen ei
voi muuta kuin suositella Pirkanmaan Energiakartoitus Oy:n asuntojen kuntokartoituspalvelua.”

Fysioterapeutti Sointu Sinivuori

“Työ toteutettiin hyvin suunnitellusti ja erittäin helpoksi asiakkaalle, myös asiakkaan toiveita noudattaen. Sovitusta aikataulusta pidettiin kiinni ja hommat suju sen mukaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.”
Tero Toppi, Managing Director, Oy Toppi Ab, p. 0207 589 825

“Pirkanmaan Energiakartoitus hoiti asuntokaupan kuntokartoituksen hyvin asiantuntevasti, luotettavasti ja tarkasti. Meidän kaltaisille maallikoillekin tuli arvokasta tietoa talon rakenteista ja tulevista kunnostustarpeista. Tarkastusraportti oli kattava ja olemme kaikin puolin hyvin tyytyväisiä.”
Virpi ja Johannes Pitkänen, p. 0400732443

“Voimme suositella Pirkanmaan Energiakartoitus Oy:n kokonaisvaltaista yläpohjan lisäeristystyötä. Ensin tarkastettiin yläpohjat mitä pitää tehdä ennen puhallusta, tarpeita olivat mm. tuuletuksen lisäys, paloeristys, tuulilevyjen asennusta, IV-putkien eristysten parannus ja ylimääräisen tavaran poissiirto yläpohjasta. Sitten sovittiin tasosta mihin U-arvoon yläpohjat eristetään, laskettiin vuotuinen energiakulutuksen pienentyminen ja sovittiin aikataulusta. Kaikki meni niin kuin pitikin, eli ei voi muuta kuin suositella Pirkanmaan Energiakartoitus Oy:tä. Kaiken lisäksi lopuksi vielä tarkastettiin sisäilman paine-erot, oliko ilmastointikoneiden säädöt kohdallaan.”
Antti Helminen (p. 0400-869700), Haavistontie 24 ja Jouko Niemi, Haavistontie 27

“Teit niin upeasti ja osaavasti meille energiatodistuksen! Kiitos siitä!”
Anne ja Harry Ahlvik, Ikaalinen, anne.ahlvik@gmail.com

“Kiitos, kuntokartoitusraportti tuli perille! On laadukkaasti laadittu.”
Jella ja Urho Koski, jella.koski@gmail.com

ASIAKASTÖITÄ

 Yläpohjan lisäeristys selluvillalla syyskuun lopulla Kangasalla

selluvillan-puhallus

Rintamamiestalokohde Kangasalla tammikuussa 2016:

http://roosaajavalkeaa.blogspot.fi/2016/01/villaa-katolla-ja-jaloilla.html?m=1

Rintamamiestalon yläpohjaprojektia 9/2015 Tampere

Yläpohjan eristetasoa nostettiin suunnilleen kolminkertaiseksi lähtötasoon verrattuna, yläpohjaan lisättiin reilu 30 cm selluvillaa ja päästiin U-arvoon 0,09 w/m2K. Alla oli alkuperäinen puru-eriste. Tuuletus oli lähtötilanteessa myös heikonlainen ja sitä haluttiinkin parantaa samassa yhteydessä.

rintamamiestalo

Tästä se alkaa, ensin asennetaan alumiinitelineet turvallisuuden takaamiseksi työssä. Haalauksia tulee yläpohjaan, kuten palovilloja, tuuliohjaimia, ripoja ja työkaluja.

tuuliohjaimet

Vanhoja reunojen kita-alueita avataan ja jatkoksi laitetaan tuuliohjaimet, kiinnitys tietysti rivoilla jotta ne pysyvät pitkään. Tavoitteena on parantaa alkuperäistä tuuletusta projektin yhteydessä.

ref3

Piipun palovilloitus korotetaan vanhan kauluksen yläpuolelle. Eristeeksi laitetaan 10 cm palovillaa uuden tulevan eristekerroksen yläpuolelle asti. Villa tuetaan rivoilla jotta se on tiiviisti piipun ympärillä.

ref4

Lopuksi tehdään varsinainen selluvillan lisäeristys purun päälle. Tässä tapauksessa pienpuhalluksena koska kokonaismäärä oli kuitenkin vain 25 ps.

 

Yläpohjan korjausta 11/2015 Pirkkala

Yläpohjan tarkastuksessa esiin tulleita vuotokohtia ja korjauksia niihin.

ref1

Nyt laitettiin ämpäri antennin alapäähän kondenssivettä varten, kohteessa oli myös samassa läpiviennissä vuotoa, onneksi se tuli kuitenkin tarkastuksen yhteydessä ilmi. Antennin kondenssivuoto on yksi tyypillisimmistä yläpohjan vioista.

ref2

Piipun palovillassa näkyi myös veden tippumisjälkiä yläpohjassa.

ref3

Sama kohta on tässä vuotokohdan yläpuolelta. Jäljistä näkyy se että vuotoa on ollut jo pidempäänkin.

ref4

Syynä vuotoon oli pääasiassa puutteellinen kallistus piipun vierustalla, vesi jäi seisomaan piipun juureen kun kallistus puuttui. Korjauksessa laitettiin aluksi vanerit vesikatolle piipun juureen jotta laskua saatiin aikaiseksi.

ref4

Seuraavaksi laitettiin huopa päälle sekä pikitiivistys siihen. Myös piipun pellitys suositeltiin nostettavaksi Hattubetoniin asti, jotta pellin kittailuja ei tarvitse tehdä joka vuosi.

ut62

Liesituulettimen poiston läpiviennissä oli myös kostea kohta. Läpiviennin alapuolella näkyy kostunut lauta.

ref4

Tässä on sama kohta vesikatolla ennen korjausta.

ref4

Tässä vesikaton läpivienti on jo korjattu uudella huovalla ja piellä. Nämä kaikki vuotokohdat tulivat ilmi maksuttomassa yläpohjan tarkastuksessa ennen selluvillan lisäeristystä.