Energiatodistukset

ENERGIATODISTUKSET

energiatodistukset

Pirkanmaan Energiakartoitus Oy tekee energiatodistukset niin uusiin kuin olemassa oleviinkin kiinteistöihin. Teemme todistukset niin pien-, rivi- kuin kerrostaloihinkin. Olemassa oleviin kohteisiin tutustumme aina paikallakäynteineen. Energiatodistuksiin laitamme myös kiinteistökohtaiset parannusehdotukset säästövaikutuksineen, jolloin todistuksesta tulee aitoa hyötyä kiinteistön omistajalle. Yläpohjan eristykset mitataan ja todistus tehdään oikealla sen hetkisellä U-arvolla. Todistuksen tekee PEL-pätevöitynyt energiatodistusten laatija, jolla on myös Energia-asiantuntijakoulutus vuodelta 2012.

Miksi teettää Pirkanmaan Energiakartoitus Oy:llä energiatodistus?

   • paikallakäynnit kohteissa kuten ARA edellyttääkin
   • sama henkilö tekee käynnin ja laskennan
   • parannusehdotukset energiansäästöön
   • yläpohjan fyysinen mittaus
   • todistukset sähköisellä allekirjoituksella
   • tarvittaessa laskenta myös korjausrakentamiseen

Milloin energiatodistus vaaditaan?

1.6.2013 astui voimaan uusi laki energiatodistuksista. Laki edellyttää energiatodistuksen rakennuksilla/asunnoilla myynnin sekä vuokrauksen yhteydessä, poikkeuksena ennen 1980 rakennetut pientalot. Energiatodistus vaaditaan myös rakennuksille, joihin haetaan 1.1.2008 jälkeen rakennuslupaa. 1.7.2014 alkaen energiatodistus vaaditaan myös rivi- ja ketjutaloilta. Lue lisää energiatodistusten lakiuudistuksista täältä.

Laatijoiden pätevyydet

Energiatodistusten laatijoiden pätevyydet löytyvät ARA:n sivuilta: www.ara.fi/download/noname/{6B768155-D0DD-4093-B166-591761723E4B}/57611